Cégtörténet

RÖVID BETEKINTÉS A CÉGTÖRTÉNETÜNKBE:

1993: Végh István és felesége, valamint két fiúk, Krisztián és Dániel megalakították a Végh-Vár Kft-t, amely egy családi vállalkozás. A megalakulást követően zöldség-gyümölcs nagykereskedelem és fuvarozás volt a fő profil, valamint Solton megnyílt egy virág és ajándékbolt.

2002: Jelentős változás következett be a Kft. életében, megvásárlásra került a dunavecsei hűtőház. A vásárlást követő években jelentős felújításra, korszerűsítésre került sor a hűtőházon, illetve a telephelyen is. A korszerűsítések azóta sem fejeződtek be, folyamatos megújuláson megy át a telep és a hűtőház is, az anyagi lehetőségek figyelembe vételével.

2011: Elkezdődött egy 1000 tonna hűtőkapacitású fagyasztó hűtőház építése, a telep további korszerűsítése.

2012 ben megalakult a Végh-Várkert Kft, amely a hűtőház körüli területeken gyümölcstermesztéssel foglalkozik, így a feldolgozott gyümölcs egy része saját termesztésű, így termelői oldalrol is megtapasztaljuk a gyümölcstermesztés nehézségeit.

2013: Megkezdte működését a mélyhőmérsékletű hűtőház, és már az első évben a teljes kapacitás kihasználásra került.

2014: A régi hűtőház modernizálásra került. Az átalakítás következtében további 600 tonna fagyasztott gyümölcs tárolására lett lehetőség. A nyári szezonban a hűtőház továbbra is a friss gyümölcs előhűtését szolgálja.

2016: A megnövekedett igényekhez igazodva, a minőség javítása érdekében, beüzemelésre került egy színosztályozó gép. Az osztályozó géppel biztonságosabbá tehető a fagyasztott termékek minősége, hiszen a gép a színre történő osztályozás mellett, kiválogatja az idegen anyagokat is.

2017: A „régi” hűtőházban kialakításra került egy 4 kamion hűtőtárolására alkalmas tartálytér, a már meglévő 6 kamionos tartálytér mellé.

Megszakítás